Gastouderbureau

Om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag, moet de opvang geregistreerd worden via een gastouderbureau.

Sinds 1 januari 2010 werk ik samen met Patricia Mulder uit Winschoten.
Per 1 januari 2014 werkt zij onder de naam Gastouderadviesbureau "Tweede Thuis".
Voor meer informatie over dit gastouderbureau klikt u op onderstaand logo:

tweedethuis

Wat doet Tweede Thuis? 
Een gastouderbureau controleert jaarlijks de gastouderopvang op veiligheid en kwaliteit. Daarnaast verlopen de betalingen via het bureau. Ook biedt Tweede Thuis mij cursussen aan, om mij te kunnen blijven ontwikkelen. Jaarlijks wordt de opvang geëvalueerd samen met de ouder, onder leiding van het gastouderbureau. Tweede Thuis staat gastouder én ouders bij met alle vragen over de gastouderopvang.

Facturatie
Bij gastouderopvang betaal je achteraf de daadwerkelijk afgenomen uren. Ik hou van elk kind bij op welke dag ze zijn geweest en op welke tijd. Dit geef ik uiterlijk de 5de van de maand volgend op de opvangmaand digitaal door aan Tweede Thuis. Daarna krijgen de ouders een email, met het verzoek deze uren binnen 5 dagen te controleren. Als het klopt, keur je ze goed. Staat er toch een foutje in, dan keur je ze af. Dan krijg ik bericht dat ik het moet aanpassen.

Zodra de ouders de uren hebben goedgekeurd, maakt het gastouderbureau de factuur op. De meeste ouders betalen via een automatische incasso. Deze wordt elke maand rond de 21ste uitgevoerd. Zodra deze betaling binnen is bij het bureau, betaalt het gastouderbureau mij uit.

Let op! De kinderopvangtoeslag wordt op de rekening van de ouders gestort. Dit betekent dat de factuur het totale bruto bedrag beslaat!

In overleg is betaling via een (handmatige) overboeking ook mogelijk.

Ander bureau? 
Mocht u al bij een ander gastouderbureau staan ingeschreven als (zoekende) vraagouder, dan kan ik me, na onderling overleg, ook bij hun aanmelden. Aangezien ik alle vereiste diploma's en documenten heb en het wettelijk gezien toegestaan is om bij meerdere bureaus aangesloten te zijn, zal aanmelden bij een ander bureau zelden problemen opleveren. Neem in dit geval even telefonisch contact met mij op!